Problemen bij Sonos: helft kantoren dicht, deel personeel de deur uit

[ad_1]

De populaire audiofabrikant Sonos laat weten dat de helft van het huidige aantal kantoren dicht moet. Ook worden er mensen ontslagen. De fabrikant zegt dat dit komt door de aanhoudende coronacrisis en de economische teruggang die dat tot gevolg heeft.

Sonos in de problemen

Op moment van schrijven is het nog niet precies duidelijk welke kantoren precies dicht moeten. Daarover wordt later meer bekendgemaakt, wanneer het merk de nieuwe kwartaalcijfers presenteert. Dat staat vermeld in een document (.pdf) over de ontslagen. Het bedrijf heeft twaalf kantoren wereldwijd, waarvan er dus zes dicht moeten. Eén van die kantoren staat in Hilversum. Verder komt naar buiten dat twaalf procent van het huidige personeelsbestand ontslagen wordt. In totaal werken er 1450 mensen bij de bekende speakerfabrikant.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Het is nog niet bekend welke mensen om hun baan moeten vrezen. Ook moet de directeur het dit jaar met een minder dik salaris doen. De beste man moet twintig procent inleveren van zijn jaarsalaris. Sonos wijt deze wending aan de gevolgen van de coronacrisis. Die crisis zorgt namelijk voor een economische krimp, waardoor sommige mensen hun hand op de knip houden (omdat ze ontslagen zijn of misschien nog ontslagen worden). Het bedrijf is al sinds maart aan het kijken waar het kosten kan besparen. Er zijn in elk geval dingen die beter kunnen.

[ad_2]

- Advertentie -