Panasonic trekt zich terug uit Australische tv-markt

[ad_1]

In de tv-markt is de concurrentie hevig en ook Panasonic merkt dat het zeer lastig is om de tv-business nog rendabel te houden. De hevige concurrentie in Australië heeft het Japanse bedrijf zelfs doen besluiten zich helemaal terug te trekken uit die markt.

Panasonic zal de Australische consument niet langer bedienen met nieuwe televisies, zo melden diverse media. De reden hiervoor is geen verrassing, want Panasonic geeft aan te maken te hebben met een dalende verkoop van televisies. De agressieve prijsstrategie van de Zuid-Koreaanse fabrikanten kan als oorzaak gezien worden, maar ook Sharp lijkt in diverse landen marktaandeel te winnen. Sharp biedt een interessante prijs- kwaliteitverhouding voor consumenten, terwijl Panasonic zich vooral focust op premium kwaliteit.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

In de VS is Panasonic al nauwelijks meer aanwezig met televisies en ook in Europa lijkt de Japanse fabrikant jaar op jaar minder televisies te verkopen. De beslissing om uit de Australische markt te stappen kan dus ook een voorbode zijn voor andere landen waar het bedrijf tegenvallende resultaten behaalt. Vooralsnog blijft Panasonic echter actief in Europa, en half februari houdt het bedrijf een evenent in Londen waar de nieuwste tv’s voor de Europese markt voorgesteld worden. De kans is echter groot dat het aanbod verder uitgedund zal worden, met de focus op premium modellen. Afgelopen maand stelde Panasonic reeds de HZW2004 oled tv als nieuw topmodel voor.

[ad_2]

- Advertentie -