Onze 5 tv-tips voor de komende dagen (vanaf 26/10)

[ad_1]

Eucharistieviering vanuit Grimbergen

H. MIS • De eucharistieviering op de dertigste zondag door het jaar komt vanuit de Norbertijnenabdij Sint-Servaasparochie in Grimbergen. Het thema van de viering is: ‘oprechtheid’. Voorganger is abt Erik De Sutter. Concelebranten zijn abt-emeritus Pieter Wagenaar en pastoor en prior Johan Goossens. De Cantorij Sint-Cecilia, o.l.v. Maggy De Ridder, verzorgt de zang. Organist is Adrien Fauconnier.

Eucharistieviering, zondag 27 oktober 2019, 10.00u-11.00u, een

- Advertentie -

Het werk van Koen Vanmechelen

DOCU •  Koen Vanmechelen is een van de meest prominente Belgische kunstenaars van het laatste decennium. Typerend is dat de filosofie achter zijn werken hem voortdurend voortstuwt over zowat alle continenten. Hij laat er een veelheid aan projecten en werken achter die allemaal met elkaar gelinkt zijn en die samenkomen in LABIOMISTA, Vanmechelens nieuwe studio in Genk. Deze documentaire onthult wat de drijfveren zijn achter de niet-aflatende energie en de vele ontmoetingen van de kunstenaar. Van de biënnale van Havana tot de realisatie van zijn nieuwe studio in Genk. In Wild Gene volgt Joris Gijsen de kunstenaar vanaf 2013 zes jaar lang tijdens vele tentoonstellingen en projecten. Lees ook dit artikel op Kerknet.

Wild Gene, zondag 27 oktober 2019, 22.05u-23.25u, Canvas

Met hoogtes en laagtes

DOCU • Compromisloos, eigenzinnig en nostalgisch. Enkele typerende eigenschappen van zanger Guido Belcanto. Al drie decennia lang brengt de witte raaf van de Belpop zijn zalvende levensliederen, wars van commercie of heersende trends. Het succes wordt hem niet in de schoot geworpen. Als beginnend artiest moet hij opboksen tegen het scepticisme van critici en journalisten omdat die hem niet in een vakje krijgen geplaatst. Zijn albums groeien al snel uit tot cultplaten, maar commercieel succes laat op zich wachten. Belcanto moet knokken voor erkenning. Hij wisselt periodes van geluk af met depressie en zelftwijfel, maar de aanhouder wint. 

Belpop, maandag 28 oktober 2019, 21.20u-22.15u, Canvas

Slapeloosheid en piekeren

HUMAN INTEREST • Psycholoog Erik de Soir heeft het over de link tussen slapeloosheid en piekeren. Hebben we een pieker-knop die we kunnen afzetten? Schrijfster Lize Spit zou die knop maar al te graag vinden. Ook Dirk Draulans is een slechte slaper. Hij vertelt over zijn eigen slaapprobleem, maar ook over hoe dieren slapen. Humaninterestprogramma waarin Annick Ruyts onderzoekt waarom zoveel mensen net als zij slecht slapen. Ze praat daarover met experten en lotgenoten.

De slapelozen, woensdag 30 oktober 2019, 21.20u-22.00u, Canvas

Kleine sterren uit Bethlehem

DOCU • Documentaire over acht Palestijnse kinderen uit vluchtelingenkampen in Bethlehem die worden uitgenodigd om op te treden op de Cello Biënnale in Amsterdam. Regisseur Shariff Nasr observeert hoe de kinderen de kennismaking met een vrije wereld ervaren.

Little stars of Bethlehem, donderdag 31 oktober 2019, 23.00u-0.00u, NPO2

[ad_2]

- Advertentie -