Google maakt trending topics 2019 bekend: ‘wtFOCK’ was meest trending in Vlaanderen

[ad_1]

WtFOCK
Telenet

Het einde van het jaar is stilaan in zicht. Daardoor kan het jaaroverzicht van Google natuurlijk niet ontbreken. Wat waren de meest populaire zoekhits op Google dit jaar in Vlaanderen? Lees het hieronder.

Google maakt naar gewoonte op het einde van het jaar een klein overzicht. Daarin staan onder andere de zoektermen die het meest trending waren afgelopen jaar. Wij sommen voor jou een overzicht op van de meest opmerkelijke trends in 2019 in Vlaanderen.

- Advertentie -

Televisie is trending

WtFOCK
WtFOCK

Het woord tv-serie staat dit jaar helemaal bovenaan de lijst. Want het Vlaamse tv-programma wtFOCK is dit jaar het meest trending op Google. De serie gaat over een bende tieners die verschillende taboes aangaat in de maatschappij. Zo komen naaktfoto’s, religie en homoseksualiteit aan bod in de serie.

Wil je meer weten over het verhaal van wtFOCK? Of over de originele Noorse serie? Dan kan je hier verder lezen.

Een andere serie die dit jaar ook trending was, was Love Island. Het origineel Britse format maakte dit jaar zijn intrede in Vlaanderen en Nederland. Het SBS-programma ging over de zoektocht naar ware liefde. In tegenstelling tot Temptation Island deden aan dit programma alleen maar singles mee die dolgraag met een lief naar huis wilden keren.

Verkiezingen

De verkiezingen in mei veroorzaakten ook een piek in de zoekresultaten. Dat kwam allicht omdat het niet alleen Belgische maar ook Europese verkiezingen waren. Zo werd de populaire stemtest vaak gebruikt. Die kieswijzer begeleidde de kiezer door verschillende programmapunten van een bepaalde partij. Daardoor belandde de stemtest op de vijfde plaats.

iPhone 11

Maar ook Apple was niet weg te denken uit het jaaroverzicht van Google. Zo stond de nieuwe iPhone 11 op de zesde plaats in de trendinglijst. Dat had waarschijnlijk alles te maken met de drie camera’s in plaats van vier. En de geweldige nieuwe term die Apple introduceerde samen met de iPhone 11: de slofie.

Als je zelf nog wil kijken wat er voor de rest allemaal trending was dit jaar, dan kan je dat doen op deze site. Daar zie je een grote cartoon waarover je met je muis kan scrollen. Als je klikt op een afbeelding krijg je het hoogtepunt te zien.[ad_2]

- Advertentie -