Google Home: update maakt speakers mogelijk onbruikbaar

[ad_1]

Gebruikers van de originele Google Home moeten misschien twee keer nadenken voor ze hun slimme speaker voorzien van een recente update. Zowel op het forum van Google als op Reddit melden verschillende gebruikers grote problemen.

Mensen die gebruik maken van het Google Home-previewprogramma moeten, volgens website Android Police, extra opletten. De problemen lijken vooral bij deze gebruikers op te duiken.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Google Home-update sloopt de slimme speaker

Er zijn op dit moment meerdere meldingen gemaakt van Google Home-speakers die onbruikbaar zijn geworden nadat er een nieuwe update is geïnstalleerd. Er knippert op de achtergrond een oranje led en reactie op “Hey Google” is er bij bepaalde gebruikers niet meer. Uiteraard zijn er vaak een aantal dingen die je kunt doen, voor zo’n speaker is afgeschreven. Je kan je Google Home van het stroom halen, opnieuw opstarten of terugzetten naar de fabrieksinstellingen, maar ook deze oplossingen lijken in dit geval niet te werken.

Sterker nog: er is op Reddit zelfs een gebruiker die laat weten dat zijn speaker dusdanig onbruikbaar was, dat Google hem een nieuw exemplaar heeft opgestuurd.

Op de support-pagina van Google heeft een Community Specialist laten weten dat het bedrijf druk bezig is met een oplossing.

Google Home
Google NachtCloset (Afbeelding: Google)

Eerdere problemen

Het kan overigens zijn dat dit nieuws je bekend voorkomt. Eind vorig jaar verscheen er namelijk ook een update voor de Google Home, en Home Mini, die de nodige problemen met zich meebracht. Al ging het toen niet om een update voor het previewprogramma, maar om een stabiele versie van de software. Na een update raakte de luidsprekers van de slimme speakers defect, waardoor deze dus ook al onbruikbaar werden. Destijds besloot Google om de speakers die getroffen waren kosteloos te vervangen en kwam het bedrijf met een software-update die de problemen weer op moesten lossen.

Of dat dit keer ook gebeurt is op dit moment nog niet bekend. Google werkt aan een oplossing, die een dezer dagen toch wel het daglicht moet gaan zien.

Reageer op artikel:

Oeps: Google Home-update sloopt (volgens gebruikers) de slimme speaker

[ad_2]

- Advertentie -