Esoteric K 03XD superieure schijfjes speler en DA converter

[ad_1]

Het Japanse Esoteric heeft de K-03XD aangekondigd, een SACD/CD-speler die ook is voorzien van digitale ingangen. Zoals gebruikelijk voor Esoteric is er veel aandacht gegaan naar de bouw van het loopwerk, maar ook de elektronica is van het hoogste niveau. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend.

Esoteric K-03XD: gebouwd als een tank

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Sinds het eerste debuut van de K-01 en K-03 Super Audio CD-spelers hebben de geïntegreerde digitale spelers van Japanse Esoteric luisteraars gefascineerd met hun ongeëvenaarde weergave van muzikale bronnen. Deze nieuwe “XD” -editie beschikt over nog geavanceerdere functies, een combinatie van twee innovatieve technologieën die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor het vlaggenschip Grandioso K-1X-model van Esoteric: VRDS-ATLAS, het overtuigende Super Audio CD-transportmechanisme en Master Sound Discrete DAC, volledig in eigen huis ontworpen door Esoteric voor nog meer verbeterde weergave vanaf digitale muzikale bronnen. De nieuwe K-03XD weegt 28 kilogram en is gebouwd als een tank.

Esoteric K-03XD: voorzien van een VRDS Atlas03 loopwerk

VRDS (Vibration-Free Rigid Disc-Clamping System) is een kerntechnologie van de loopwerken van Esoteric die sinds de oprichting van het merk een belangrijk aandachtspunt is geweest. Het systeem klemt de schijf stevig vast op een draaitafel met dezelfde diameter, waardoor zowel de rotatietrilling van de schijf zelf als de effecten van externe mechanische trillingen worden geëlimineerd. Elke vorm van kromtrekken van de schijf wordt ook gecorrigeerd door de draaitafel om de relatieve optische asnauwkeurigheid van de optische pick-up en het oppervlak van de schijfput aanzienlijk te verbeteren, terwijl ook de servostroom wordt geminimaliseerd. Dit alles gecombineerd om de discleesfout aanzienlijk te verminderen en een adembenemende geluidskwaliteit mogelijk te maken, aldus de fabrikant.

Het Atlas03-systeem van de K-03XD maakt gebruik van een eenvoudiger 18 mm dikke brug die veel minder bewerking vereist in vergelijking met de onderdelen in de duurdere vlaggenschepen. Het mechanisme heeft een ultrahoge stijfheid en een zwaar ontwerp om trillingen te dempen die de geluidskwaliteit kunnen beïnvloeden. De duralumin-draaitafel van het transport heeft ook een welverdiende reputatie voor uitstekende geluidskwaliteit, en de massieve stalen brug is groter dan die voor de VRDS-NEO, met behulp van een éénpunts spillagerontwerp dat wrijving en rotatiegeluid door zijn puntcontact minimaliseert druklager, die dezelfde stalen kogel gebruikt als de high-end modellen.

Esoteric’s indrukwekkende VRDS-ATLAS is het stilste en elegantste transport in de geschiedenis van VRDS en belichaamt de resolute focus van het bedrijf op mechanische aardingstechnologie om trillingen effectiever te verminderen. Een breed ontwerp voor het gehele transportmechanisme hielp bij het bereiken van een lager zwaartepunt, terwijl de verplaatsing van de draaitafelmotor naar onder de draaitafel vanuit zijn vorige positie boven de brug de invloed van trillingen heeft verminderd.

De sleutel tot de krachtige en diep luxueuze geluidskwaliteit van de K-serie zijn altijd de krachtige voedingen geweest. Deze nieuwe XD-editie heeft een aanzienlijk verbeterd stroomvoorzieningontwerp dat een nog rijker, meer levensecht geluid levert. De K-03XD beschikt over in totaal twee krachtige ringkerntransformatoren met onafhankelijke voedingen voor de digitale en analoge circuits.

Esoteric K-03XD: DA-converter

Esoteric’s doel was om een zorgvuldig gekozen selectie van rigoureus geteste discrete componenten samen te stellen in een compleet circuit dat perfect alle dynamiek en energie van muziek kon reproduceren en dat is volgens Esoteric gewoon onbereikbaar met gewone geïntegreerde chips. Onze top engineering-teams zetten hun trots op het ontwerp en produceren een geluidskwaliteit die alleen te vinden is in onze Master Sound Discrete DAC discrete DA-converter.

De Master Sound Discrete DAC werd voor het eerst geïntroduceerd in de Grandioso D1X als de meest innovatieve DAC in de geschiedenis van het merk en zijn verbazingwekkend realistische geluidskwaliteit heeft consequent lovende recensies getrokken die ervoor zorgen dat luisteraars het gevoel hebben dat ze bij een echte live-uitvoering waren.

De versie in de K-03XD maakt gebruik van een eenvoudigere circuitconfiguratie die de essentie van die in de K1X bevat om de modellen uit de 03-serie naar nieuwe hoogten te brengen. Elk DAC-element bestaat uit 32 elementen per kanaal en bevat klokstuurprogramma’s, logische circuits, condensatoren, weerstanden en andere componentonderdelen, terwijl elke groep van 32 elementen geïsoleerd wordt gehouden van de hoofdonderdelen. In overeenstemming met de D1X-ontwerpfilosofie zitten deze DAC’s vol met een luxueuze selectie van ultramoderne componenten om de pure, moeiteloze uitvoer van grenzeloze muzikale energie te garanderen.

Esoteric K-03XD: zeer nauwkeurige klok

Een zeer nauwkeurig klokcircuit is de sleutel tot het bereiken van superieure geluidskwaliteit bij het afspelen van digitale audio, waardoor het echt het hart van elke high-end digitale speler is. De K-03XD beschikt over de uitstekende Grandioso Custom VCXO II-klok die oorspronkelijk is ontwikkeld voor de Grandioso P1X / D1X. Deze klok is ontwikkeld met zorgvuldig overwogen wijzigingen in de interne circuits en componenten van andere eerdere modellen om de ultieme audiokwaliteit van elke speler levendiger te benadrukken, terwijl hij verder opmerkelijk lage faseruis en uitstekende centrumprecisie (± 0,5 ppm) biedt.

De K-03XD kan ook worden aangesloten op een Master Clock Generator (G-01X of G-02X) voor weergave, met interne schakelingen die zijn gesynchroniseerd met een 10MHz-klok die dezelfde hoge precisie heeft als een atoomklok, waardoor verder kan worden gestreefd naar de hoogste geluidskwaliteit.

Esoteric K-03XD: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe K093XD van Esoteric in de Benelux geleverd kan worden. Ook de prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

[ad_2]

- Advertentie -