Deze speaker is om mee te spelen

[ad_1]

Yoto heeft een audiospeler voor kinderen geperfectioneerd. Wat ooit begon als Kickstarterproject is met het ontwerpbureau Pentagram tot een volwassen product opgegroeid. 

Yoto Play is een vierkante luidspreker met maar twee knoppen. Maar eigenlijk bedien je hem door er kaartjes in te steken. Die kaartjes geven met iconen aan of er muziek, verhaaltjes of lesjes op staan, zodat zelfs de jongsten zelfstandig kunnen spelen. Dat volgt het gedachtegoed van pedagoge Maria Montessori. 

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

De bediening met kaartjes maakt ook dat een scherm niet nodig is. Dat zorgt voor een stuk minder onrust en afleiding, weten ook volwassenen. Er is alleen een ‘scherm’ van 16 bij 16 pixels dat de Yoto Play vooral een gezicht geeft. 

Voordeel: je kids zitten niet meer aan jouw Sonos, lp’s of cd’s, maar hebben hun eigen muzieksysteem dat zelfs tegen een stootje kan, en mee op pad kan. 

De speelspeaker kost 98 euro, voor een kaartje betaal je 7 tot 12 euro. Voordeel voor de omgeving: je weet altijd wat je een kind cadeau kunt geven. Er bestaat namelijk een flink aantal kaartjes in zes categorieën (Stories, Music, Podcasts, Activities, Sound effects en Radio) voor een steeds oudere leeftijd, zodat je een kind een passend, verantwoord en leuk cadeautje geeft. 

Maar het allerleukst is dat je zelf kaarten mag maken waarop je je eigen verhaaltjes, podcasts en tekst zet.

[ad_2]

- Advertentie -