De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2019

[ad_1]

2019 zit er weer bijna op maar niet voordat we ook bij Homecinema Magazine het jaar op mooie wijze afgerond hebben. Het is weer een veelbewogen jaar geweest op het gebied van home cinema, met diverse nieuwe standaarden en diensten, en honderden nieuwe producten. We zijn er dit jaar dan ook weer druk mee geweest en hebben duizenden nieuwtjes, tientallen achtergrondartikelen en bijna honderd reviews geschreven. Hieronder vind je de artikelen, reviews en tips die dit jaar het meest gelezen werden.

Nieuws

Als we kijken naar het nieuws op het gebied van homecinema dan valt op dat Disney+ de klok slaat. De artikelen die we geschreven hebben over de gratis introductie in Nederland en onze eerste indrukken van Disney+ behoren tot de best gelezen artikelen van dit jaar. Net ver daarachter verschijnen ook onze Disney+ achtergrond waarin we alles over de streamingdienst vertellen, en het artikel over Disney+ op Samsung smart tv’s.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Daarnaast was er veel aandacht voor de overstap van de digitale tv-providers naar 4K Ultra HD. Met name het artikel over de introductie van de 4K-settopbox van Ziggo trok veel lezers, gevolgd door het artikel over de mogelijkheid om een extra Mediabox Next aan te schaffen. Natuurlijk deden ook dit jaar onze traditionele tv line-ups van de grote fabrikanten het heel goed. Onder meer de Samsung 2019 tv line-up en de LG 2019 oled tv line-up behoren tot de best gelezen artikelen van het jaar. Ook de Samsung 2019 soundbar line-up en de introductie van de Philips OLED804 en OLED854 trokken veel bekijks.

Een streamingdienst waar we in Nederland niet veel over horen, maar waarvan de introductie met veel belangstelling gelezen werd is Rakuten. Ook deze streamingdienst is sinds dit jaar te gebruiken in Nederland en België en was op onze website zelfs populairder dan Apple TV+. De lancering van Apple’s streamingdienst en onze daarvoor geschreven achtergrond werden echter nog steeds zeer goed gelezen. Op het gebied van hardware is ook dit jaar duidelijk dat Sonos nog altijd populair is. Onder meer de introductie van de Sonos One (2nd Gen) werd door vele Belgen en Nederlanders gelezen. Tot slot is onze pagina met het homecinema overzicht 2019 de meest bekeken pagina van het jaar. Dat is geen verrassing want hier vind je een overzicht van alle tv’s en spelers dit in 2019 gelanceerd zijn.

Achtergronden en tips

De achtergronden waren ook afgelopen jaar gelukkig weer zeer populair onder onze lezers. Het achtergrondartikel dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt is een opvallende. Het is namelijk een artikel dat niets met televisies of receivers te maken heeft, maar wel met gaming. We schreven over hoe je een microSD-kaart met de Nintendo Switch gebruikt en dat bleek een achtergrond te zijn waar menig gamer naar op zoek was.

Op gepaste afstand zien we een belangrijke ontwikkeling in 2019 terug, namelijk de introductie van HDMI 2.1. We schreven dit jaar over op welke tv’s HDMI 2.1 te vinden is en of je het nodig hebt. En iets anders dat we ook sinds dit jaar op steeds meer tv’s zien en waar nogal wat verwarring over bestaat is Dolby Atmos. Daarom publiceerden we dit jaar een achtergrondartikel over Dolby Atmos op televisies.

Tot slot werd onze nieuwe serie achtergronden waarin we de alle smart tv-platformen behandelen erg goed gelezen. Zo schreven we alles dat je moet weten over Samsung’s Tizen OS smart tv-platform, doken we dieper in het WebOS platform van LG en schreven we alles over Android TV als smart tv-platform.

Reviews

Als we kijken naar de vele reviews die we dit jaar geschreven hebben dan zien we dat LG de meeste lezers getrokken heeft met onze uitgebreide review van de betaalbare LG C9 oled-televisie. Ook Samsung was in trek en dan met name onze review van de Samsung Q90R-serie, het vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant. Op de derde plek zien we de Philips OLED804 terug, een oled-televisie in de middenklasse.

Op het gebied van audio staat er een opvallend merk bovenaan; Harman Kardon. Onze review van de Citation 100, 300 en 500 speakers behoort tot de best gelezen reviews van dit jaar. Toch wordt Harman Kardon op de voet gevolgd door het grote Sonos, met de review van de Sonos Amp. Dit kleine apparaatje koppelt je stereo-systeem aan je Sonos-systeem. De derde plek wordt indirect ook ingenomen door Sonos, want dat is de review van de IKEA Symfonisk speakers.  Op het gebied van av-receivers scoorde de review van de Denon AVR-X2600H het hoogst.

Tot slot bleken dit jaar de dossiers waarin we verschillende producten direct met elkaar vergelijken zeer populair. Met name ons dossier met high-end televisies en het dossier met de beste betaalbare luidsprekers werden veelvuldig door bezoekers gelezen. En natuurlijk mag de eerste officiële tv shoot-out van de Benelux waarin we met een groep lezers vier oled-tv’s met elkaar vergeleken niet in het lijstje ontbreken.

Op naar 2020

We mogen terugkijken op een mooi jaar, met interessante vernieuwingen op het gebied van audio en video. De homecinema-markt staat verre van stil en dus hebben we weer hoge verwachtingen voor 2020. Wij kijken in ieder geval uit naar volgend jaar en gaan je hopelijk nog meer en gerichter voorzien van nieuws, achtergronden en reviews. Het team van Homecinema Magazine wenst je een fijne jaarwisseling!

Mocht je dieper in alles dat met homecinema te maken heeft willen duiken, neem dan onze reviews en tips en adviezen door.

[ad_2]

- Advertentie -