Cambridge Audio AXR100D DAB/FM stereo receiver

[ad_1]

De aloude receiver leeft nog altijd, het bewijs wordt geleverd door Cambridge Audio in de vorm van de nieuwe AXR100D, bestaande uit een DAB/FM-tuner en een versterker in één.

Dat de basis voor een mooie hifi-installatie u niet per definitie de kop hoeft te kosten zien we aan de nieuwe AXR100D. Deze £499 kostende receiver beschikt over zowel een DAB- als FM-tuner (waarbij het overigens om een DAB+ tuner gaat). Daarnaast is er een eindversterker met een vermogen van 100 Watt in 8 Ohm geïmplementeerd. Ook kan de AXR100D als DAC fungeren, dankzij PCM 16-24bit S/P DIF Coaxial en een 32-192kHz TOSlink optische 32-192kHz ingang. Verder is voorzien in een subwoofer-uitgang, mocht u uw lagere regionen wat meer body willen geven. Aansluiten van een platenspeler is mogelijk dankzij de MM phono-ingang. Indien gewenst kunt u twee paar speakers gelijktijdig aansturen. Cambrdige Audio heeft tevens gedacht aan een hoofdtelefoon-uitgang.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Meer receivers

Voor een ieder die zijn of haar smartphone of tablet even snel draadloos wil koppelen staat Bluetooth paraat. Maar dan el alleen in gewapend met de standaard SBC-codec; aptX of AAC worden niet ondersteund. De Cambridge Audio AXR100D is overigens het topmodel van de portemonnee-vriendelijke receivers van deze Britse fabrikant. Vorig jaar lanceerde de fabrikant een tweetal FM/AM-receivers: de AXR85 a £349 en de AXR100 a £449. En nu is daar dus een DAB-capabel exemplaar bijgekomen.

[ad_2]

- Advertentie -