B.audio One nieuwe DAC, pre amp tevens DAC en poweramp

[ad_1]

Het Franse audiobedrijf B.audio heeft de One-productlijn gelanceerd. De nieuwe productlijn heeft drie leden genaamd B.dac One, B.dpr One en B.amp One. De frontplaten zien er minimalistisch uit maar onder de motorkap zou de nodige geavanceerde technologie moeten zitten. Naar verwachting zullen de nieuwe apparaten in de loop van deze maand uitkomen.

B.audio One: productlijn met drie leden

Het in 2016 opgerichte Franse audiobedrijf B.audio bouwt zijn producten met de hand op de productielocatie in Mutzig (dat is in de buurt van Straatsburg). De nieuwe productlijn, die bestaat uit drie leden, borduurt voort op de eerdere drie producten van het bedrijf. Feitelijk is ieder apparaat in de One-productlijn afgeleid van een eerder model, maar de One-producten zijn naar eigen zeggen iets simpeler uitgevoerd en om die reden ook meer betaalbaar.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

B.audio B.dac One: DA-converter

De B.dac is voorzien van B.audio eigen Source Jitter Removal technology (SJR) en zou om die reden absoluut accuraat zijn, ongeacht welke ingang wordt gebruikt. De voeding wordt gevormd door twee ringkerntransformatoren, één voor de digitale schakelingen en de ander voor de analoge schakelingen. De gebruiker kan kiezen uit en cinch-uitgang of XLR-uitgang.

B.audio B.dpr One: DA-converter met analoge volumeregeling

De nieuwe B.dpr One is feitelijk hetzelfde apparaat als de B.dac One, maar B.audio heeft een analoge volumeregeling toegevoegd. Optioneel kan een drietal analoge ingangen worden toegevoegd waardoor de B.dpr One als volwaardige voorversterker kan dienen.

B.audio B.amp One: tweekanaals klasse AB eindversterker

De nieuwe B.amp One heeft volgens de makers een grote stroomreserve. Het apparaat, dat is voorzien van een push-pull klasse A ingangstrapje, kan 120 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren. De bandbreedte is volgens de fabrikant groter dan 200 kHz. Elke uitgangstrap is voorzien van drie paar bipolaire transistors.

B.audio One-productlijn: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen de nieuwe producten van B.audio in de loop van deze maand op de markt komen. Wij hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

[ad_2]

- Advertentie -