‘Apple trekt stekker uit HDTV-project met Retina-scherm’

[ad_1]

Zo nu en dan verschijnt er nog wel eens een bericht over een HDTV waar Apple aan zou werken, maar dat gebeurt nu mogelijk niet meer. Als we namelijk de nieuwste geruchten mogen geloven, dan is het zo dat Apple de stekker uit het project getrokken heeft.

Hoewel Apple zelf nooit plannen bekendgemaakt heeft voor het uitbrengen van een eigen HDTV, blijven verschillende analisten het er toch over hebben. Zo gelooft bijvoorbeeld analist Gene Munster dat het bedrijf alsnog de televisiemarkt kan overnemen. In 2011 heeft wijlen Apple-CEO Steve Jobs ook olie op het vuur gegooid. Hij vertelde namelijk aan de schrijver van zijn biografie dat hij de “code voor de televisie-interface gekraakt had” en een “geïntegreerd tv-systeem” op de markt wil uitbrengen.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

HDTV van Apple: plannen geannuleerd

Hoewel de huidige CEO, Tim Cook, ook wel eens over een HDTV gesproken heeft, is het nooit verder gekomen dan dat. Geen plannen, geen aankondigen, geen producten. En een bericht in de Wall Street Journal legt nu uit waarom. Apple kan namelijk geen goede reden vinden om in de verzadigde televisiemarkt te stappen, waar onder meer Samsung floreert.

Apple TV aan
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Apple heeft de afgelopen tien jaar bekeken wat het klanten zou kunnen aanbieden wat andere bedrijven niet kunnen. Alles van Ultra HD-displays tot aan HDTV’s met FaceTime aan boord. Maar uiteindelijk werd toch besloten om er steeds niets mee te doen. Het was het bedrijf het gewoon niet waard en het zou allemaal te veel moeite gaan kosten, aldus de publicatie.

Desondanks heeft Apple inmiddels wel een plek in menig woonkamer bemachtigd. De Apple TV is een succesvolle mediaspeler, waar binnenkort mogelijk een nieuwe versie van verschijnt. Bovendien biedt Apple inmiddels ook verschillende diensten aan waarmee je tv kunt kijken of muziek kunt beluisteren, waardoor het uitbrengen van zo’n HDTV ietwat overbodig lijkt.

Wall Street Journal[ad_2]

- Advertentie -