AI en QLED: slimme functies in de nieuwste Samsung-tv

[ad_1]

1. Artificial intelligence

Smart-tv’s zijn al enige tijd op de markt, maar nog nooit waren ze zo slim als de Samsung QLED 8K TV. De televisie heeft 8K AI Upscaling-technologie aan boord die de beeld- en geluidskwaliteit van elke bron omzet tot bijna 8K-kwaliteit. Het maakt niet uit of je kijkt naar een dvd’tje, YouTube-video of je favoriete serie op Netflix. De ingebouwde neuroprocessor met kunstmatige intelligentie gebruikt een database met miljoenen afbeeldingen om beelden met een lage resolutie om te zetten naar hoge resolutie content. Hierdoor ziet alles er lekker scherp uit, ook op 65+ inch-formaat.

2. Meer details

Met zijn 8K-resolutie (7680 bij 4320 pixels) geeft de Samsung QLED 8K TV ontzettend scherpe beelden weer. Ook als je dichtbij de televisie zit, zijn afzonderlijke beeldpunten nauwelijks te onderscheiden. En hoewel er momenteel nog weinig content in 8K beschikbaar is, wordt alles met behulp van slimme algoritmes naar deze resolutie opgeschaald. Zelfs die familiefilm van jaren geleden.

- Advertentie -

De Samsung QLED 8K TV heeft een hoge piekhelderheid van 4000 nits, een standaard die de meeste filmstudio’s in Hollywood hanteren. Beelden spatten daardoor van het scherp af, ook als je op klaarlichte dag een filmpje kijkt. Verder heeft de tv QHDR 8K-technologie die de contrastverhouding maximaliseert voor duidelijkere beelden en meer detail. En dan is er nog ondersteuning voor HDR 10+. Deze technologie gebruikt dynamische metadata voor het optimaliseren van het contrast en de kleuren in elke scène. Voortaan hoef je het huis niet meer uit om een bioscoopervaring te hebben.

3. QLED voor de beste kleuren

Samsungs nieuwste tv maakt gebruik van QLED, een sterk verbeterde vorm van de LED-technologie die de meeste moderne tv’s gebruiken. Tussen de achtergrondverlichting en de pixels van het scherm zit een zogenoemde Quantum dot-folie. Die zorgt voor balans in de helderheid en 100 procent kleurvolume. De ruim vijf miljard kleuren die de tv kan tonen zien er daardoor waarheidsgetrouwer uit, wat zorgt voor een realistischere kijkervaring. Kijk je naar een voetbalwedstrijd, dan lijkt het wel alsof je in het stadion zit.

4. Ambient Mode

Dankzij de slimme functie Ambient Mode gaat je tv voortaan op in je interieur. Het werkt zo: met de SmartThings smartphone-app maak je een foto van de muur achter je tv. De televisie pakt de foto, vult het patroon verder in en geeft het schermvullend weer. Hierdoor heb je in standby geen zwart vlak aan de muur, maar lijkt het alsof de muur doorloopt in het scherm. Wil je juist de kamer opfleuren? Kies er dan voor om in Ambient Mode een fraai kunstwerk te tonen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om nieuws, weersinformatie of eigen foto’s weer te geven. Verlaat je de ruimte, dan wordt het scherm automatisch uitgeschakeld om stroom te besparen.

5. Afstandsbediening met ‘brains’

Ook de afstandsbediening van de Samsung QLED 8K TV is slim. De One Remote maakt alle afstandsbedieningen in één klap overbodig. Je kunt er al je verbonden apparaten mee bedienen, van een settopbox of blu-ray-speler tot je spelcomputer en homecinema-set. Met de auto-detectiefunctie worden alle aangesloten apparaten automatisch verbonden en voorzien van een naam.

6. Geen kabelwirwar

Ben je de kabelwirwar rondom je televisie ook zo zat? Dan is het goed te weten dat Samsungs nieuwste televisie wordt geleverd met de One Invisible Connection. Deze vijf meter lange kabel voert zowel stroom, audio als video door. Je hebt hierdoor nog maar één kabel nodig en hebt de flexibiliteit om de tv overal neer te zetten of op te hangen. Je verbindt de One Invisible Connection met de One Connect Box, die je buiten het zicht kunt plaatsen en kunt verbinden met alle apparaten die je gebruikt. Opgeruimd staat netjes!

Kijk hier wat de Samsung QLED 8K TV nog meer te bieden heeft.

[ad_2]

- Advertentie -