Activiteitstrends op de Apple Watch: dit kun je ermee

[ad_1]

Activiteitstrends

Voorheen kreeg je op de iPhone slechts iedere week een overzichtje van je activiteiten van de afgelopen week. Als je je doelen gemakkelijk haalt wordt je nieuwe maandelijkse persoonlijke uitdaging opgeschroefd. Zo niet, dan geeft de Apple Watch je een uitdaging die wat eenvoudiger is. Met Activiteitstrends krijg je een uitgebreider overzicht van het afgelopen jaar te zien in het nieuwe Trends-tabblad. Welke gegevens houdt de functie bij en waar vind ik het? Dat leggen we hier uit.

Zo vind je Trends in de Activiteiten-app

De Trends (ook wel Activity Trends genoemd) zijn beschikbaar vanaf iOS 13 en watchOS 6.

- Advertentie -

Om jouw trends te zien, doe je het volgende:

  1. Open de Activiteit-app op de iPhone die met je Apple Watch gekoppeld is.
  2. Tik onderaan op de nieuwe optie Trends.

Je ziet een overzicht van verschillende soorten activiteiten. In totaal houdt de Trends-functie vijf activiteiten bij:

  • Bewegen
  • Trainen
  • Staan
  • Afstand
  • Trappen

Bovenin het scherm wordt getoond wat je al goed doet, onder het kopje Ga zo door. Activiteiten waar je nog aan moet werken staan onder het kopje Ga ervoor. Je kunt ook aan de richting van het pijltje zien hoe je het doet. Wijst de pijl omhoog, dan doe je het goed. Omlaag betekent dat er werk aan de winkel is.

Activiteiten trends iOS 13

Zo werken de Activiteitstrends

Als je elke dag precies je doel haalt, betekent dat nog niet dat je een positieve trend hebt. Het gaat namelijk om relatieve data van het afgelopen jaar. Heb je in de afgelopen 3 maanden meer bewogen dan in de 9 maanden ervoor, dan is dit een positieve trend.

Zijn er dingen waar je aan kunt werken? Dan zie je in het Trends-overzicht hoe je dit aanpakt per activiteit. Er staat ook bij hoeveel weken het duurt als je eraan werkt. Zo probeert je iPhone je te stimuleren om te blijven bewegen en jezelf uit te dagen.

Wil je meer inzicht krijgen in een specifieke activiteit? Dat kan. Tik op de activiteit en je krijgt eerst een schematische weergave van je activiteit te zien. De gekleurde streepjes laten de afgelopen 3 maanden zien. De grijze strepen tonen de 9 maanden ervoor. Met de horizontale stippellijn zie je eenvoudig wat je gemiddelde is in deze twee periodes.

Apple Watch gebruiken tijdens het sporten

Als tweede zie je ook een overzicht van je gemiddelden per dag. Zo kom je erachter op welke dagen je minder actief bent, zodat je daar misschien aan kunt werken. Tenslotte bekijk je onderin hoe vaak je je doelen hebt bereikt in het afgelopen jaar.

Apple wil met deze functie de Apple Watch-gebruikers helpen die het lastig vinden om hun beweging op te schroeven. Door middel van trends geeft de Activiteit-app nog een motivatie om door te zetten.

Wil je meer weten over alle vernieuwingen voor je Apple Watch in watchOS 6? Check dan onze review van watchOS 6!

[ad_2]

- Advertentie -