HP vernieuwt zakelijke notebooks en monitoren

[ad_1]


Hewlett-Packard heeft zijn laptops uit de EliteBooks- en ZBooks-reeks vernieuwd. Het bedrijf introduceert ook een ergonomische monitor die vermoeide ogen moet voorkomen en een nieuwe 4K-monitor die draadloos verbinding kan maken met laptops.

De EliteBook bestaan uit een reeks X360-convertibles en gewone laptops. De convertibles zijn verkrijgbaar in 13 en 14 inch en komen allemaal met Intel-processoren van de tiende generatie met vPro-functionaliteit voor zakelijke gebruikers (bijvoorbeeld encryptie op afstand). Sommige modellen hebben ook standaard LTE-ondersteuning aan boord om onderweg te kunnen werken. De reguliere laptops komen in 13, 14 of 15 inch waarbij sommigen ook geleverd kunnen worden met AMD Ryzen-chips. HP claimt vooral een lange batterijduur voor deze apparaten, tot wel 29 uur voor de EliteBook x360 1040 G7.

Een tweede laptop die HP introduceert, is de ZBook Firefly G7. Dit mobiele werkstation richt zich vooral op thuiswerkers, zakelijke gebruikers en (wetenschaps)studenten. De batterij moet tot 17 uur meegaan en het apparaat is MIL-STD810G gecertificeerd, wat een hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid moet meebrengen. Het scherm is naar keuze 14 of 15 inch groot en de Intel-processor beschikt over maximaal zes cores. De graphics kunnen aangedreven worden door een Nvidia Quadro P520. Hier zet HP vooral de verkleinde afmetingen in het zonnetje en de hoge screen-to-body-ratio van maximaal 86 procent.

HP komt ook met een nieuwe reeks monitoren. De E-serie is daarbij uitgerust met Eye Ease-technologie. Die geeft het beeld een blauwe schijn zonder de kleurnauwkeurigheid te beïnvloeden of vlekken te introduceren. Volgens HP is dat minder vermoeiend voor de ogen van de gebruikers. De HP U27 is dan weer een draadloze 4K-monitor. Gebruikers kunnen hun PC naadloos aansluiten met een speciale app of door op de Windows toets + K op hun toetsenbord te drukken.

Tot slot introduceert HP ook nog nieuwe All-in-Ones, de EliteOne 800 en de Collaboration G6. Die eerste komt met een scherm van 23,8 inch of 27 inch en optioneel een Nvidia RTX2970 grafische kaart. Onder de motorkap tikt een Intel Core-chip van de tiende generatie. De tweede heeft een speciale ‘Zoom’-functie waarmee met een druk op de knop een Zoom-videovergadering kan opgestart worden.

De meeste van deze apparaten worden in de loop van de zomer geïntroduceerd. Prijzen heeft HP nog niet bekendgemaakt. Uit de laatste bedrijfscijfers van HP bleek dat de laptops een lichtpunt vormden in een anders tegenvallend kwartaal, met dank aan het leger thuiswerkers dat erbij is gekomen.

[ad_2]

- Advertentie -