Interview: Lenovo Legion gaat voor Bruut en Stijlvol

[ad_1]

Bouwen aan het Legioen

Lenovo Legion, als gaming line binnen het Lenovo portfolio, bestaat sinds 2017. Mashable Benelux sprak met Olaf Sonneveld, consumer leader bij Lenovo Benelux.

Lenovo’s nieuwe Legion 7i gaming laptop – Foto: Lenovo

Hoe zouden jullie de design-style voor Lenovo Legion omschrijven?

Sonneveld: ”Feedback van onze community is onze leidraad sinds de lancering van het Legion merk in 2017. We staan continu in contact met onze klanten, daardoor kan iedere generatie worden ‘gefinetuned’ om nog beter te worden.

- Advertentie -

Uit ons onderzoek komen er vooral twee design concepten naar voren, ‘Savage’ en ‘Stylish’. De eerste symboliseert kracht en duurzaamheid, de andere streeft naar nieuwe ontwerpen in de gaming wereld. Onze meest recente notebooks, geïntroduceerd in het tweede kwartaal van dit jaar, hebben we een meer minimalistische en moderne uitstraling gegeven, onze desktops stralen meer het ‘Savage’ design uit met bijvoorbeeld handvatten om de desktop mee te nemen.

Lenovo’s Legion C530 Cube, een Mini Gaming PC! – Foto: Lenovo Legion

Hoe onderscheiden jullie je van andere pc-gaming brands design-wise?

“Hardwarefabrikanten richten zich tegenwoordig veel specifieker op de ‘gamers’ doelgroep, de vraag naar gamecomputers- en laptops neem namelijk toe. Overigens bestaat er niet zoiets als ‘de gamer’, de een gamet in een professioneel e-sports team, de ander speelt eens in de drie weken een online game.

Het dus zinvoller om te focussen op de verschillende typen van gebruik, welke wij middels onderzoek hebben geïdentificeerd. Natuurlijk wordt er vooral gegamed op gaming PC’s, maar even goed zijn ze geschikt voor werk, studie, browsing, videobewerking, livestreaming of films kijken.

Daarom hebben wij het balans in ons ontwerp tussen werk en vrije tijd. In veel gevallen hebben wij gemerkt dat Legion producten vooral gekocht worden om hun performance aspecten ten behoeve van bijvoorbeeld videobewerking, en zeker niet alleen om te gamen.”

De Oculus Rift S, mede mogelijk gemaakt door Lenovo. – Foto: Oculus

Wat zijn designtrends die de laatste jaren aan grote verandering onderhevig zijn geweest wat jullie betreft?

“We zien een sterke ontwikkeling waar gamers ook content creators worden en content creëren voor eigen platformen zoals YouTube (45%), Mixer (38%), en Twitch (30%). Ook zien we een trend in immersive ervaringen waar geluid een steeds belangrijkere rol speelt, bij VR en AR ervaringen bijvoorbeeld.

Lenovo heeft ook geholpen bij de Oculus Rift S die vorig jaar lanceerde, wij hielpen mee om het comfort zo hoog mogelijk te houden, gewichtdistributie te verbeteren alsook kabelmanagement. Rekenkracht en adequate koeling zijn ook belangrijk.

Veel gamers willen hun hardware ook upgraden, het moet makkelijk zijn om toegang te geven aan componenten in het chassis. Dat heeft impact op het uiteindelijke ontwerp, het moet aan veel voorwaarden voldoen en nog steeds aantrekkelijk ogen.”

Foto: Lenovo

Hoe lang zit er tussen de bedenken van de look en het design van een nieuwe line-up en de daadwerkelijke fysieke release ervan?

“Bij het ontwikkelen van een nieuwe laptop begint het proces bij het vragen wat de mensen vinden, bij een enorm diverse groep van gebruikers. Zestig procent van de ondervraagde spelers vindt het uiterlijk van hun gaming-pc het belangrijkst. We bespreken met hun verschillende factoren om alles naar wens te krijgen.

Na de ontvangen feedback besteden onze ontwerp- en ingenieurs teams ongeveer 1,5 jaar aan het onderzoeken van manieren om meer kracht uit onze Lenovo Legion apparaten te halen. Van mensen naar concepten op papier, naar renderings en prototypes – en dan weer naar mensen terwijl we het product intern presenteren voor goedkeuring en systeemtests uitvoeren.

Vervolgens zien gamers de verschillen tussen de vorige generaties, zo heeft onze nieuwste Legion 7i-laptop een grotere scherm-tot-lichaam verhouding, is hij lichter en dunner en heeft hij nog meer minimalistische en strakke elementen.”

Foto: Lenovo

Wat zijn wat jullie betreft de trends voor de nabije en verre toekomst in gaming hardware?

“Gaming is een spannend gebied omdat het het speerpunt is van nieuwe technologieën voor gamers. Zo is Vapor Chamber Cooling-technologie een integraal onderdeel is geweest van het verbeteren van ons thermische profiel op onze dunne laptops, zodat gamers hun in-game-limieten kunnen pushen zonder frames te verliezen.

Er was een tijd in gaming waarin mensen onenigheid hadden over het belang van 4K versus Full HD. Wat we nu zien, is niet zozeer een toewijding aan de resolutie-race, maar in plaats daarvan een focus op kleurnauwkeurigheid, hoge verversingsfrequenties en hoog dynamische bereik (HDR) die in-game omgevingen tot leven brengen in verbluffend realisme.

Als laatste, batterijduur. Vroeger was het ongehoord dat een gaming-apparaat het tot acht uur uithield, maar nu is het standaard in Lenovo Legion dankzij de vastberadenheid van onze ingenieurs bij het afstemmen van de batterij en next-gen NVIDIA Optimus Advanced Technology die dynamisch schakelt tussen de iGPU en de dGPU voor hogere FPS.

We zijn van mening dat de industrie door zal gaan met het optimaliseren van batterij- en visuele technologieën om gebruikers echte voordelen te bieden, zodat ze nooit het gevoel zullen hebben dat ze moeten kiezen tussen prestaties en bruikbaarheid.”

[ad_2]

- Advertentie -