All office Kuipers 50 jaar, van pen en papier tot kantoormeu…

[ad_1]

Purmerend

Kantoorvakhandel Kuipers begon 50 jaar geleden in ’het stadje’, maar van paperclips en aanverwante artikelen alleen kun je nu niet meer van leven. All Office Kuipers richt daarom ook in, van muur tot muur. Zusterbedrijf Spot ICT doet de volledige ict-infrastructuur en faciliteert op locatie en ook in de cloud.

- Advertentie -

„Je moet elkaar aanvullen en versterken, dan heb je toegevoegde waarde”, weten Marco Rietdijk en Annelies Günther. Beide bedrijven hebben elkaar vorig jaar gevonden en de samenwerking heeft geleid tot nieuwe klanten over en weer. „Het moest aanvankelijk wel even landen op de werkvloer, dat je niet meer alleen voor Kuipers of Spot ’werkt’, maar dat je twee bedrijven vertegenwoordigd. We hebben nu ook gezamenlijke personeelsevenementen.”

Kuipers maakte al in 1996 de overstap naar de Newtonstraat. Met de komst van grotere kantoormachines werd de ruimte in de oude winkel te klein. Kijkend naar de groei van Baanstee en toenemend passerend zakelijk verkeer een goede stap, denken Günther en Rietdijk. Grondleggers Kees en Truus Kuipers deden kort daarop de zaak over aan zoon Bart, later gevolgd door Annelies Günther.

Een andere – achteraf gezien – goede stap was het PostNL-agentschap. „Dat bracht veel bedrijven over de vloer en daar hebben we ook veel nieuwe klanten aan overgehouden. Begin dit jaar zijn we daar – na zeven jaar – toch mee gestopt, omdat de groeiende kantoorinrichting in het gedrang kwam. Je moet stoppen voordat je hoofdactiviteiten daar onder lijden”, vertelt Günther.

Overname

De kantoorvakhandel als geheel kent een dalende afzetmarkt. Om toch te kunnen blijven groeien werden de activiteiten van collega-kantoorvakhandel IBS Retail in Heerhugowaard overgenomen. „In stappen zijn we overgegaan naar volledige bediening van de klanten vanuit Purmerend. De overname heeft ons heel mooie nieuwe klanten in de regio Alkmaar opgeleverd.”

Klantengroei is ook nu een blijvend aandachtspunt. Ook voor Spot ICT die zich op de eerste verdieping heeft gevestigd. Rietdijk werkte eerder bij Spot, vertrok naar een functie elders en keerde in 2011 terug om het bedrijf over te nemen. „Onze focus ligt op kantoorautomatisering van netwerken en systemen en het beheer daarvan. Bedrijven kiezen voor een regionale speler omdat wij dichtbij de klant staan; in werkwijze, maar ook fysiek. Toch werken we op voordracht van lokale klanten in het hele land.”

Spot ICT

Spot ICT kan op verzoek aan klanten ook de hardware leveren, maar is niet primair gericht op apparatuur. „Dat zijn in de praktijk toch vaak groothandelsactiviteiten. Wij richten onze aandacht primair op de ict-infrastructuur.”

„Graag zitten we zo vroeg mogelijk bij de klant aan tafel als een verhuizing in beeld komt. Dan kunnen we bijdragen aan een optimale inrichting van het nieuwe pand. En dan nemen we Kuipers daar ook in mee, als dat kan. Kiest een bedrijf voor een andere ict-leverancier, dan hebben we ook nog een rol als consultant.”



[ad_2]

- Advertentie -