‘Apple werkt aan nieuwe iMac met 23 inch-scherm’

[ad_1]

Dat melden ingewijden aan de China Times. De massaproductie van de nieuwe computer zou in het derde kwartaal van dit jaar beginnen, zodat de eerste modellen in het vierde kwartaal geleverd kunnen worden.

Apple verkoopt al een iMac met een 21,5 inch-scherm. Eén mogelijkheid is dat Apple het grotere 23 inch-scherm in de behuizing van deze kleinere Mac stopt, door de randen rondom het scherm kleiner te maken. Dat deed de techgigant afgelopen jaar ook bij de MacBook van 16 inch, die qua omvang vergelijkbaar is met de oude 15 inch-MacBook.

- Advertentie -

Geen mini-LED

De bronnen denken dat de nieuwe iMac nog niet zal worden voorzien van een mini-LED-scherm. De productie van deze nieuwe schermpanelen zou zijn vertraagd door complicaties veroorzaakt door het coronavirus. Veel fabrieken in Azië lagen begin dit jaar plat door de corona-pandemie. Plannen om mini-LED in de iPad Pro en MacBook Pro zouden zijn vertraagd naar 2021, aldus eerdere geruchten.

iPad Air

Volgens de ingewijden werkt Apple ook aan een nieuwe iPad Air met 11 inch-scherm. Hoewel er weinig details over de nieuwe tablet zijn gelekt, moet het in elk geval een “goedkoop apparaat” worden. Op dit moment verkoopt Apple een iPad met 10,2 inch-scherm als goedkoopste model.

Apple presenteerde onlangs al een nieuwe iPad Pro met een extra toetsenbord, waarmee de tablet meer als een laptop moet werken, en een nieuwe MacBook Air. Daar kwam vorige week ook nog de nieuwe, goedkope iPhone SE bij.  

[ad_2]

- Advertentie -