Covid-19 Gadgets | Culturu.com

[ad_1]

De uitbraak van de Covid-19 pandemie, heeft een reeks van handige uitvindingen tot gevolg gehad in de Westerse wereld:

Hands-free deuropeners

- Advertentie -
Oip.dnfuq56lusulqb4egsqzlgeses

Verschillende soorten deurhaken die ook hygiëne vriendelijk zijn, bedoeld om contactloos deuren te kunnen openen.

Welshman Wyn Griffiths, ontwierp, in eerste instantie voor zijn zieke echtgenote, met behulp van een 3D printer een model, welke makkelijk door individuen kan worden nagemaakt. Het ontwerp is daarom ook gratis online beschikbaar.

Maskers en ventilatoren

Virustatis Shield ontwierp een masker met een anti-virus laag erop.

Dr. Rhys Thomas van het Glangwili Hospital in Wales vervaardigde een eenvoudige ventilator, welke gebruikt kan worden om patiënten te helpen ademen en voorts ook het virus kan doden. Het gebruik van het ventilator kan volgens de arts, opname op de intensive care voorkomen.

Image result for Image Virustatis Shield Facial Mask

Om andere Covid-19 gerelateerde uitvindingen te inspireren werd er door het In Californie gevestigde CAD Crowd een ontwerp-competitie uitgeschreven, welke geresulteerd heeft in onder andere uitprintbare gezichtsmaskers, wegwerp bescherming van deurknoppen en een gadget voor de ellebogen, welke het mogelijk maakt om liftknoppen contactloos te bedienen.

Alle lof voor de uitvinders en de technologie, voor de creatieve manier waarop zij met de pandemie omgaan. De uitvindingen, waarvan hier maar enkele zijn opgenoemd, zullen zeker bijdragen tot het beperken van de verdere verspreiding van het virus.

Culturu.com



[ad_2]

- Advertentie -