Ziggo blijft werken aan app voor Android TV

[ad_1]

Ziggo blijft op de achtergrond bezig met het testen van een nieuwe manier van het bekijken van tv- en videocontent via online mediaspelers.

Ziggo blijft werken aan app voor Android TV

Ziggo blijft met een geselecteerde testgroep bestaande uit eigen klanten bezig met het ontwikkelen van een nieuwe manier van het bekijken van tv- en videocontent. Hierbij wordt het mogelijk om zonder de door Ziggo geleverde bruikleendecoder Mediabox Next of Mediabox XL naar tv-zenders te kijken of interactieve diensten te gebruiken. Met de app Ziggo TV moet dit in de toekomst ook met online mediaspelers kunnen. Ziggo test op dit moment met een geselecteerd deel van de eigen klanten apps voor online mediaspelers die functioneren op het platform Android TV – zoals Nvidia Shield TV en Xiaomi Mi Box (S) – en Amazon Fire TV. Iets verder in de luwte wordt ook aan een app voor Apple TV HD/4K gewerkt.

- Advertentie -

 

Uitzendrechten

Het mag duidelijk zijn dat het testtraject voor menig Ziggo-klant te langzaam verloopt. Maar niet alleen een goedwerkende app is noodzakelijk voor de marktintroductie van ‘tv kijken zonder tv-decoder’. Ook moet Ziggo met contentaanbieders nieuwe afspraken maken over het leveren van tv- en videocontent via een dergelijke app voor zelfstandige apparaten zoals online mediaspelers. Verder zorgt de huidige coronacrisis ervoor dat distributeurs – zoals Ziggo, KPN en T-Mobile – terughoudend zijn met de introductie van nieuwe of verbeterde diensten. Zo heeft Ziggo de uitrol van Gigabit internet en het traject van gefaseerde uitschakeling van analoge tv tijdelijk onderbroken.

ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieonlinemediaspelerAndroid TVAmazonFire TVcontentcontentaanbiedersuitzendrechtenbruikleendecoderMediabox NextMediabox XLcorona

[ad_2]

- Advertentie -