Heerlen onderneemt actie om leerlingen aan tablet te helpen

[ad_1]

Heerlen onderneemt actie om leerlingen aan tablet te helpen



Nu de scholen gesloten zijn, blijkt dat niet alle leerlingen thuis kunnen beschikken over een tablet om online lessen te kunnen volgen.

Afbeelding: Laurens Eggen


HEERLEN / Hoensbroek –

- Advertentie -

Heerlen heeft laten uitzoeken hoeveel leerlingen geen tablet of laptop hebben om thuis online lessen te kunnen volgen. Bij 68 leerlingen van scholenkoepel Movare bleek dat het geval.

De overige leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs zijn inmiddels voorzien, antwoordt het stadsbestuur op vragen van Nico Aarts (OPH). „Deze scholen hebben het zelf geregeld, al dan niet samen met stichting Leergeld.”

Heerlen acht het niet verstandig om grote organisaties als APG en CBS te vragen of zij afgeschreven laptops of tablets ter beschikking willen stellen. „Dat is geen optie. Het kost gegeven de urgentie te veel tijd en ook neemt het risico op gebruiksproblemen toe bij verouderde en verschillende apparatuur. Bovendien gaat de voorkeur van het onderwijs uit naar specifieke devices.”

Heerlen is in overleg met stichting Leergeld en Movare om de betrokken 68 leerlingen van een tablet te voorzien. „Als blijkt dat niet elke leerling geholpen kan worden door stichting Leergeld, dan zorgen wij er als gemeente voor.”

[ad_2]

- Advertentie -