Voel virtuele objecten alsof je ze echt aanraakt met Teslasuit Gloves

[ad_1]

De toekomst is er eentje van veel voelen: PlayStation 5 zal haptische feedback geven en nu wordt ook Teslasuit uitgebreid met VR-handschoenen die je in het echt het gevoel geven alsof je een object in de virtuele ruime daadwerkelijk hebt vastgepakt.

Teslasuit Glove

De handschoen heet Teslasuit Glove en heeft als doel om mensen te trainen, maar ook voor medische revalidatie. De handschoen is niet alleen in staat om je te laten voelen wat eigenlijk virtueel is, want hij kan tegelijkertijd je bewegingen registreren, je hartslag bijhouden en andere biometrische informatie verzamelen.

- Advertentie -

Uiteraard is de handschoen ook te combineren met het volledige pak, de Teslasuit. Via WiFi kunnen ze connectie met elkaar maken en bijvoorbeeld een nog realistischere virtual reality-ervaring bieden omdat het pak met de handschoen samen bijna het hele lichaam beslaan.

Kickstarter

Teslasuit (dat niet van Elon Musks Tesla is) startte enkele jaren geleden als consumentenbedrijf, maar richt zich inmiddels op zakelijke klanten. Het Teslasuit is een Kickstarter-project geweest in 2016, maar is offline gehaald toen het bedrijf besloot het toch zelf te doen in 2018. De Teslasuit zou astronauten kunnen trainen of realistisch een ontruiming kunnen weergeven, zodat je goed kunt testen hoe mensen in zo’n situatie reageren.

In elke vinger is de handschoen voorzien van negen elektrodes die je het gevoel geven alsof je iets aanraakt. Tegelijkertijd zitten er ook hardere plastic gedeelte in de Teslasuit Glove waardoor de interactie met hardere materialen kan worden nagebootst door tegendruk te geven en te trillen. Je hartslag wordt bijgehouden om vast te stellen of je al dan niet lijdt aan stress of dat je bijvoorbeeld een schrikreactie hebt.

CES 2020

Teslasuit wordt getoond tijdens CES, de grote consumentenelectronicabeurs die in januari weer neerstrijkt in Las Vegas. De Glove is nog in testfase en wordt nog niet door het publiek gedemo’t. Teslasuit wil de nieuwe gadget in de tweede helft van 2020 uitleveren. Het prijskaartje? 5.000 dollar.

Disney schijnt ook bezig te zijn met een soort bodywarmer die haptische feedback geeft. Het wordt mogelijk gebruikt voor nieuwe attracties in de Disney-parken. Het nadeel? De pakken werken niet zonder een luchtcompressor en een vacuümpomp, waardoor je er wel meer onderhoud aan hebt en waardoor het minder makkelijk is om zoiets voor consumenten thuis uit te brengen. Consumentenpakken met haptische feedback lijken vooralsnog dus een uitdaging die voor deze nieuwe gadgets eerst worden getest op kleinere schaal en in het bedrijfsleven.



[ad_2]

- Advertentie -