Lekker binnenkijken bij andere kantoren? Dat kan op Kontor

[ad_1]

Op Kontor kun je inspiratie opdoen voor kantoorinterieur. Wat blijkt? Er staan ook Nederlandse kantoren op.

Voor de huizenzoekers is er Funda en koopjesjagers kunnen urenlang Marktplaats afstruinen op zoek naar de beste deals. Voor facility managers op zoek naar inspiratie is nu Kontor. We schreven er al eerder over toen alleen nog de homepage te bezichtigen was, inmiddels is Kontor live met meer dan dat.

Kontor wil facility managers en interieurarchitecten samenbrengen. Daarnaast komt in de toekomst ook de mogelijkheid om kantoormeubelen of vloer- of plafonddesigns aan te schaffen die op de foto’s te zien zijn. Voor bedrijven moet een plekje op Kontor dienen als visitekaartje.

- Advertentie -

Op de site zijn honderden kantoren te zien in allerlei landen. Onder meer de hoofdkwartieren van Linkedin en Skype zijn te bezichtigen op Kontor. De startup uit New York heeft een aanzienlijke hoeveelheid kantoren geplaatst. Hoe komen ze er eigenlijk aan?

Het kantoor van Linkedin in Toronto (Beeld: Eric Laignel / Kontor.com)

Ook Nederlandse kantoren op Kontor

Er staan ook een paar Nederlandse kantoren op Kontor. Onder meer Tribal DDB, Mediaxplain en PCC. Het zijn allemaal kantoren die zijn ingericht door architectenbureau i29 uit Amsterdam. Daar weten ze overigens niet  hoe de foto’s uiteindelijk op Kontor zijn beland: ‘We worden wel eens gevraagd om foto’s van onze designs. Ik weet niet of dat dat hier is gebeurd’, aldus Miklos Kroeze van i29.

Een ander kantoor van i29 dat we op Kontor tegenkomen is reclamebureau Gummo. Opmerkelijk, want het afgebeelde kantoor bestaat helemaal niet meer. Het designbureau zelf is eind 2012 verhuisd naar Voorschoten, waar het is gefuseerd met PR-bureau Van Hulzen. Gummo-oprichter Huib Bannier kan er de humor wel van inzien. ‘Tot onze stomme verbazing ging ons interieur een paar jaar terug al de hele wereld over. Daar hebben we zelf eigenlijk niets voor hoeven doen.’

Gummo trok in 2009 in het kantoor aan de Wibautstraat, waarvan toen al bekend was dat het van tijdelijke aard zou zijn. Het interieur bestond uit tweedehands meubels die antracietgrijs werden gespoten en tegen een witte achtergrond gezet.

Bekijk het overzicht van de Nederlandse kantoren hier (inlog vereist).

[ad_2]

- Advertentie -