Twee Nederlandse winnaars van meubelbeurs Milaan

[ad_1]

Het gonsde door Milaan, waar de internationale meubelbeurs vorige week de stad overnam. De collectie van Lensvelt, die mocht je niet missen. Heel knap voor de Brabantse fabrikant van kantoormeubelen.

Veel Nederlandser kon het niet. Lensvelt nam zichzelf op de hak door zijn grijze kantoormeubilair de Boring collection te noemen. Werken tussen deze meubels is zo saai, dat dat doet waaruit de grootste verveling spreekt: je papier tot een prop maken en proberen je (muisgrijze) prullenbak te raken.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Miniatuurvoorbeeld

Het hipste architectenbureau van het moment – het Amsterdamse Space Encounters –  ontwierp de collectie met Lensvelt en bouwde de presentatie in Milaan. Een simpele opstelling met in het midden een palet papier en rondom de collectie, bekroond met prullenbakken. Verder was er weinig uitleg nodig, het publiek maakte er een grote bende van. 

Eén van de begeleidende stofjassen legt uit: het gaat niet om het meubilair. Alle stukken trekken zo min mogelijk aandacht zodat er ruimte is voor waar het wel om draait. Het hippe Stylepark schrijft: “De Nederlanders hadden nooit bijzonder ontwerp nodig om creatief, kritisch of humoristisch te zijn. Nu hebben ze zelfs bescheidenheid tot een principe verheven.” 

Miniatuurvoorbeeld

Allemaal mooie woorden, met een Milan Design Award voor het beste concept als beloning. 

En er ging nog een MDW mee terug naar Nederland: Het Data orchestra van Jelle Mastenbroek en Owow, waarover je al voor Milaan op Bright.nl over las, ontving de ‘Oscar’ voor beste technologie.

Beide ontwerpen en meer zie je binnenkort in actie op BrightTV. 

[ad_2]

- Advertentie -