Smeedijzeren meubilair van Magis – Interieurjournaal.com

[ad_1]

Al meer dan 40 jaar biedt Magis functioneel en esthetisch vervaardigde producten van metaal – recent publiceerden we nog over de gietijzeren Brut – die zijn ontwikkeld in samenwerking met min of meer bekende ontwerpers en ervaren productiebedrijven. Dat geldt ook voor de Officina collectie van Ronan & Erwan Bouroullec.

Het kernelement van de hele collectie is smeedijzer, een metaal dat is gevormd volgens een oude verwerkingsmethode. Het ijzer wordt met de hand verwerkt, maar ook industrieel. Door de onregelmatigheid van de slagen op het oppervlak is elk onderdeel een uniek stuk vakmanschap. Het grootste deel van de collectie is verkrijgbaar met een verzinkt of antraciet gelakt frame.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Stoelen en banken (foto 2) zijn er in verschillende materialen, zoals multiplex, leer, stof of polypropyleen. De tafels (foto 1) zijn er in verschillende vormen en hoogtes en kunnen gecombineerd worden met bladen van Amerikaans noten, Carrara marmer, geverfd staal, rookglas of leisteen.

Een variant is de Officina Lounge, verkrijgbaar als fauteuil (foto 3), twee- of driezitsbank (foto 4) en poef (foto 3). De fauteuils zijn verkrijgbaar in Kvadrat stoffen, leer of multiplex.

De collectie omvat overigens ook een reeks kleine meubelen voor de garderobe zoals een kapstok, een spiegel over de volledige lengte of een hangende kleerhanger. Maar ook aan accessoires als kandelaars is gedacht

Veel producten zijn brandwerend en geschikt voor buiten (foto 5). Deze stoelen met zitting en rugleuning van polypropyleen, combineren tafels met blad van plaatstaal elektrolytisch verzinkt en gelakt in polyester poeder.

Links

www.magisdesign.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, meubel, meubelen, bank, bankstel, zitmeubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, meubilair, designmeubelen, woonkamer, project, kantoor, kantoormeubel, office, lounge, metaal, gietijzer, smeedijzer, meubelfabrikant, outdoor, buiten, tuin, #magis,[ad_2]

- Advertentie -