Review Lenovo Thinkbook Plus: niet zomaar een laptop

[ad_1]

Lenovo’s Thinkbook Plus zou de ultieme laptop voor multitasking zijn. Je krijgt zelfs twee schermen. Maar hoe zit dat nu juist? Wij gingen ermee aan de slag.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!


“Twee schermen voor de prijs van 1.”

In januari van dit jaar kondigde Lenovo een nieuwe productiviteitskrachtpatser aan. De Thinkbook Plus heeft twee schermen, eentje zoals je het gewend bent aan de binnenkant. En een notitiescherm aan de buitenkant van de laptop.

Maar waarom twee schermen? De laptopproducent wil met de Thinkbook Plus vooral de Generatie Z aanspreken. Een groep jonge professionals die vandaag de dag constant tussen verschillende toestellen switchen. Van laptop, naar smartphone, naar tablet en naar hun smart watch.

In een onderzoek dat het bedrijf aangaf in januari vertelt het hoe we met z’n allen dagelijks zo’n 2 uur tijd verliezen door onze focus opnieuw te moeten zoeken. Ervoor zorgen dat je geconcentreerd kan blijven werken is niet simpel, zeker omdat we heel gevarieerd werken vandaag de dag. De Lenovo Thinkbook Plus moet professionals daar een handje bij helpen.

Lenovo Thinkbook Plus
Genoeg poorten, al mis ik wel een extra USB-C.

Design

En we vallen meteen met de deur in huis. Want als we de Thinkbook Plus uit de doos halen lijkt het alsof we gewoon een laptop vasthebben. Maar daar zit nu juist het leuke aan deze laptop. Als je hem dichtklapt, gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. Maar daarover later meer. Deze interessante Thinkbook heeft normale vormen, een display met redelijk kleine bezels aan de zijkant. Maar wat opvallend is aan het display is dat er onderaan een grote zwarte balk is. Waarom Lenovo die ruimte niet gebruikt heeft is me onduidelijk. Maar het stoort op zich niet.

Een tweede punt dat redelik snel opvalt zijn de stevige scharnieren aan het display. Volgens Lenovo zelf kan je de laptop zo’n 25 000 keer open- en dichtklappen. Reken zelf maar uit, je zou er een mensenleven mee moeten toekomen! Net zoals bij alle andere laptops vinden we ook bij deze Thinbook Plus links en rechts alle nodige poorten terug. Links 1 HDMI, 1 USB-C en 1 audiojack. Voor mij hadden het gerust twee USB-C-poorten mogen zijn en ik mis precies ook een SD-slot. Iets wat voor veel professionals wel nog handig is om te gebruiken. Rechts twee USB-A-poorten die naast de aan-uit-knop zitten. Over de aan-uit knop gesproken, die knop werkt ineens ook als de vingerafdrukscanner. Handig voor bij het inloggen.

Thinkbook Plus: specificaties

  • CPU: Intel Core I7 (10e generatie) & Intel Core i5 (10 generatie)
  • GPU: Intel UHD Graphics
  • Display grootte: 13.3”, Full HD 1920 x 1080
  • SSD: tot maximal 512GB
  • RAM: tot 16GB
  • Batterij: 45Wh
  • Extra: vingerafdrukscanner, Bluetooth 5.0. en 2x Dolby Atmos Harman Kardon speakers
Perfect voor elke dag.

Dagelijks gebruik

Deze Thinkbook is voorzien van speakers die door Harman Kardon geleverd zijn. Over het algemeen ben ik best tevreden over de kwaliteit. Zeker voor normaal dagelijks gebruik kan het er zeker mee door. Al zullen de meeste mensen een speaker of hoofdtelefoon gebruiken als ze muziek willen luisteren. Ook het toetsenbord is zoals we van Lenovo gewend zijn. Degelijk en doet wat het beloofd. Ook op warmere dagen werd de laptop niet snel te warm waardoor je gemakkelijk kan blijven werken als de temperaturen buiten wat hoger liggen dan normaal.

Op basis van de specificaties hierboven heb ik besloten om F1 2020 te gaan spelen op deze Thinkbook Plus. Toegegeven de laptop is er niet specifiek voor gebouwd, maar het leek me wel de moeite waard om te proberen. En de prestaties scoorden beter dan ik had verwacht. F1 2020 draaide lekker vlot op deze Thinkbook en ik had nauwelijks last van schokken of stoten.

Een toetsenbord dat een mensenleven meegaat.

E-ink-notities nemen

En dan nu over naar het paradepaardje van de Lenovo Thinkbook Plus. Het e-ink display op de achterkant inclusief stylus; een fijne toevoeging. Al moest ik soms wat moeite doen. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld mail-meldingen te laten tonen op het display, notities te nemen, PDF-documenten lezen of als e-reader gebruiken. Al je notities en creaties kunnen automatisch gedeeld worden in Microsoft OneNote waardoor je je materiaal nooit zomaar kan kwijtspelen. Persoonlijk is de notitiefunctie voor mij geen échte meerwaarde. Maar ik zie het potentieel en kan me voorstellen dat bepaalde gebruikers hier heel veel aan hebben.

Conclusie

Is deze laptop voor jou? Dat hangt van je gebruik af. Zowel voor bepaalde games als bureaugebruik is de Thinkbook Plus het overwegen waard. Het toestel heeft goeie prestaties en je zal geen last hebben van haperingen. Bovendien kunnen mensen die vaak vergaderen of notities willen nemen, handig gebruikmaken van het tweede scherm bovenop de laptop. Gebruik je dat liever niet? Ook dat kan perfect natuurlijk. Je merkt het, de Lenovo Thinkbook Plus is inderdaad de ideale allrounder en multitasker. Het toestel biedt voor iedereen wel wat.[ad_2]

- Advertentie -