Nieuwe iPad Pro 2020 is meer hybride laptop dan tablet

[ad_1]

Veel mensen dachten dat Apple’s plannen door het coronavirus helemaal verstoord worden en dat we nieuwe producten pas in het najaar kunnen verwachten. Maar plots is er een nieuwe iPad Pro 2020. En wat voor een. Volgens ons is het de beste, coolste en krachtigste tablet die Apple ooit heeft gemaakt. Of is dit überhaupt nog een tablet? Of toch meer een hybride laptop? Ontdek het hieronder!

iPad Pro 2020

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

iPad Pro 2020 met A12Z Bionic

Van buiten lijkt de iPad Pro nog best veel op zijn voorganger, maar van binnen is zo’n beetje alles vernieuwd. Dat begint bij de nieuwe A12Z Bionic-processor – een verbeterde variant van de A12X uit de voorganger. Apple heeft er deze keer niet voor gekozen om dezelfde processor van de huidige generatie iPhones te gebruiken, maar heeft de oude generatie nog verder verbeterd. Hierdoor is de iPad wederom sneller dan menig Windows-computer. Hoe de processor zich tot de A13 van de iPhone 11 (Pro) verhoudt, moet nog blijken uit tests.

LiDAR-sensor

Heb je wel eens van de zogeheten LiDAR-techniek gehoord? Moderne auto’s gebruiken deze om autonoom rijden mogelijk te maken, daarnaast wordt de techniek door NASA bij toekomstige Mars-missies gebruikt. Waarom we dit vertellen? Omdat de camera van de iPad Pro 2020 ook een LiDAR-scanner krijgt! Deze maakt revolutionaire dieptemetingen mogelijk, waardoor de nieuwe iPad Pro het beste Apple-apparaat voor augmented reality is. LiDAR meet namelijk de snelheid van het licht, door gereflecteerde lichtstralen tot vijf meter afstand te herkennen – binnen en buiten. Dat moet Augmented Reality naar een hoger plan tillen.

iPad Pro 2020 camera

Verbeterde camera

Wat de camera betreft, lijkt Apple gebruik te maken van de camera-module van de iPhone 11. Naast de bekende groothoeklens met 12 megapixels heeft de iPad Pro nu ook een ultragroothoeklens met 10 megapixels. Hiermee heb je dezelfde mogelijkheden als met de camera van de iPhone 11: denk aan de portretmodus en studio-opnames.

Dankzij de TrueDepth-camera aan de voorkant ontgrendel je je iPad overigens nog steeds via Face ID.

Cursor-ondersteuning

De iPad Pro 2020 is ook de eerste iPad met officiële ondersteuning voor een trackpad. Sluit je een trackpad of muis aan, dan krijg je een cursor op het scherm die helemaal aan het op touch-gebaseerde besturingssysteem is aangepast. Hij is context-afhankelijk en verandert altijd in het gereedschap dat je op dat moment nodig hebt.

Oudere iPads krijgen deze nieuwe cursor-ondersteuning met de update naar iOS 13.4 dat op 24 maart uitkomt.

Magic Keyboard voor de iPad Pro

Ten slotte krijgt de iPad Pro 2020 ook een speciaal toetsenbord, inclusief trackpad! Voor het eerst gaat het ook om een ‘Magic Keyboard’ – deze naam was eerst voorbehouden aan de toetsenborden voor de Mac. Het geeft aan hoe belangrijk het toetsenbord voor de iPad Pro is. Lees hier meer over de Magic Keyboard voor de iPad Pro.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe iPad Pro is vanaf vandaag te bestellen, in de bekende schermformaten 11 en 12,9-inch. De prijzen beginnen bij 899 euro voor de kleine variant en 1119 euro voor de grote. De opslagcapaciteit begint bij 128 GB en loopt op tot een reusachtige 1 TB.

iCreate 116

iCreate 116

Win snel opslagruimte terug op je Mac & iPhone

[ad_2]

- Advertentie -