TAGA Harmony PF-500 netfilter – Alpha-Audio

[ad_1]

Het nieuwe – en betaalbare – netfilter van TAGA Harmony houdt vervelende op de netspanning meeliftende storingen tegen. Anno 2020 geen overbodige luxe.

De netspanning is ‘vervuilder’ dan ooit in het gemiddelde huishouden. En dat heeft te maken met bijvoorbeeld goedkope schakelende voedingen, zoals te vinden in LED-lampen, telefoonladers van onbekende herkomst, huishoudelijke apparatuur en ga zo maar door. Inmiddels geldt dat de stoorsignalen die dergelijke bronnen op de netspanning introduceren ook van buitenshuis afkomstig kunnen zijn. In principe hoort een elektronisch apparaat voorzien van een netspanning daar verder geen last van te hebben. Al was het maar omdat vrijwel elk apparaat zelf ook weer over een ingebouwde schakelende voeding beschikt. Dat ligt dan weer net wat genuanceerder bij audio-apparatuur. Soms zit daar een minder geslaagd netfilter in en dat hoor je. Denk aan ruis of andere storende bijgeluiden in het beroerdste geval. Maar soms leidt het voor de toehoorder ook tot een minder ‘open’ klinkend geluid. Een netfilter brengt dan uitkomst. Dat een dergelijke accessoire niet duur hoeft te zijn bewijst het Poolse TAGA Harmony met het PF-500 filter.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Filtering van ruis en bescherming tegen pieken

Gewapend met een vijftal beschikbare aansluitingen kunt u met de TAGA Harmony PF-500 een hifi-setje van voeding voorzien. Twee van die aansluitingen zijn overigens niet gefilterd, maar rechtstreeks gekoppeld. Daar kunt u bijvoorbeeld een bureaulampje of iets dergelijks in prikken. De overige drie zijn gefilterd. De maximale piekstroom bedraagt 1000 Ampère en de maximale piekspanning 3000 Volt. Aangesloten apparaten worden beschermd tegen pieken en ook is voorzien in een fasedetector. De prijs van dit moois ligt onder de €100. Het overwegen waard dus.

[ad_2]

- Advertentie -