#4 Hoe de GDPR-wet ons meer bewustwording bracht

[ad_1]

In aanloop naar 2019 deelden we al wat media- en consumententrends die zichtbaar zijn in de markt. Ook in het nieuwe jaar zullen we dit blijven doen. Vandaag is het de beurt aan trend #4. Houd de website in de gaten voor nog meer trends en frisse inzichten voor het nieuwe jaar.

Op 25 mei 2018 werd de General Data Protection Regulation (GDPR) ofwel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing in Europa. Was iedereen hier klaar voor? Niet echt. Wist iedereen wat het inhield? Niet echt. Nog steeds is deze wetgeving wat omslachtig en voor meerdere interpretaties vatbaar, maar waar iedereen het wel over eens is, is dat deze wetgeving een stuk bewustwording heeft gebracht.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Waar het in wezen op neer komt is dat de AVG aangeeft welke persoonsgegevens mogen worden verwerkt en onder welke voorwaarden dit mag en kan. Daarnaast geeft de wet aan voor welke doelen dit mag, hoeveel gegevens mogen worden verzameld, hoe lang gegevens mogen worden bewaard en hoe de personen, waarover deze gegevens worden verzameld, moeten worden geïnformeerd. Het belangrijkste woord in deze, zeer uitgebreide, wettekst? Transparantie. Een woord wat we bij ZIGT natuurlijk al sinds het begin van dit decennium prediken. Zouden wij dan eindelijk trendy worden?

Toen de wetgeving net inging was de gehele industrie zoekende. De wet was omslachtig, onduidelijk en vooral een hoop gedoe. Alle bedrijven gaven hun eigen interpretatie aan de wetgeving, de één wat strikter dan de ander. Niet geheel onterecht.[ad_2]

- Advertentie -